Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Svetozara Miletića
NS, Vojvodina
Serbia

+381 21 424 144 +381604241440

Turistička agencija Novi Sad – Stephany World Travel

Turistička agencija Stephany World Travel vas vodi na najlepše destinacije sveta. Kliknite na dugme Destinacije u meniju i pronađite putovanje po svojoj meri. Rezervaciju možete izvršiti putem sajta na stranici Rezervacije popunjavanjem rezervacionog formulara, telefonskim pozivom ili dolaskom u jedno od naših predstavništava.

Provedite nezaboravne dane na proverenim plažama, u najlepšim i najinteresantnijim primorskim mestima, probajte specifične specijalitete poznatih svetskih kuhinja, upoznajte druge kulture, družite se sa lokalnim stanovništvom i steknite nove prijatelje. Nezaboravna letovanja, romantični vikendi i zimovanja su samo mali deo od našeg širokog asortimana. Ono po čemu se naša agencija posebno ističe, je organizovanje putovanja na daleke i egzotične destinacije na kojima stiče fascinantan i neponovljiv doživljaj.

Poverite organizovanje Vašeg putovanje turističkoj agenciji iz Novog Sada, Stephany World Travel. Sigurnost i kvalitet usluga garantuju Vam 24 godine postojanja.

Carska Rusija proleće

Destinacije

Turistička agencija Stephany World Travel Vas vodi na najlepše destinacije sveta. Letovanje 2019: Letovanje Španija, Letovanje Grčka, Letovanje Turska, Letovanje Egipat i Letovanje Tunis. Putovanja u evropske gradove: Pariz, Lisabon, Madrid, Beč, Budimpešta, Malaga...

Carska Rusija proleće

Carska Rusija proleće
Kremlj
Carska Rusija proleće
Carska Rusija proleće
Carska Rusija proleće
Carska Rusija proleće
Carska Rusija proleće
Carska Rusija proleće
Carska Rusija proleće
Kremlj
Carska Rusija proleće
Carska Rusija proleće
Carska Rusija proleće
Carska Rusija proleće
Carska Rusija proleće
Carska Rusija proleće

Carska Rusija proleće

638.00

28.04-04.05.2019.
Carska Rusija proleće
Moskva, Sankt Peterburg, Sergijev Posad, Kremlj, Neva, Peterhof
7 dana, avio-voz

Stephany World Travel Vas vodi na putovanje Carska Rusija proleće! Kada je Jurij Dolgorukij, pre nešto više od 8 vekova, na ruskoj ravnici pokazao gde treba podići utvrđenje, nije ni slutio da će biti osnivač velike Metropole koja je nastala oko tog drevnog “Kremlja”. Moskva je zavodljiv grad, kao i ogromna zemlja Rusija, čiji je deo. Ovaj grad se nalazi u evropskom delu Rusije, na istoimenoj reci po kojoj je verovatno i dobio svoje ime. Prvi put se pominje 1147. godine kao utvrđeni grad. Već u XIV veku postaje prestonica svoje Kneževine, a u XV veku je sedište Ruske pravoslavne crkve. Moskva danas jeste najveći evropski grad, sa velelepnim i vrednim građevinama i objektima, ali i sa bogatom i netaknutom prirodom. Ona je raskošna prestonica koja okuplja najveći broj bilionera na svetu, ima najlepši i umetnički najvredniji metro i jos mnogo toga.

Rezerviši

CARSKA RUSIJA PROLEĆE

1. dan: BEOGRAD - MOSKVA
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Moskvu. Sletanje na moskovski aerodrom Šeremetjevo 2. Panoramsko razgledanje desetomilionskog grada, smeštenog na 7 brežuljaka, na površini od 1000km²: Crveni trg (nastao u XV veku, centar društvenog i političkog života stare Moskve) na kojem su Istorijski muzej, Spaska kula, Lenjinov mauzolej, Saborna crkva ikone Kazanske Majke Božje, Hram Vasilija Blaženog (jedan od najlepših spomenika ruske arhitekture, sagrađen 1561. godine, u vreme vladavine cara Ivana Groznog), Kremlj, Tverska ulica, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir (ženski manastir podignut 1524. godine, jedan od najbogatijih manastira u Rusiji, gde su sahranjeni Čehov, Gogolj, Bulgakov... ), Univerzitet Lomonosov, Vidikovac na Varabjovije brdima, Hram Hrista Spasitelja - remek delo ruske arhitekture, Mosfiljmovskuja ulica, u kojoj se nalazi većina ambasada i Mosfiljm (ruski Hollywood), Poklon gora-Park Pobede-memorijalni kompleks podignut u znak sećanja na sve one koji su dali svoje živote u Drugom svetskom ratu, sedam kula iz doba Staljina, GUM (jedan od najvećih tržnih centara na svetu)...- sve bez ulazaka u objekte. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Uveče, fakultativni obilazak Moskovskog metroa i najlepših metro stanica, nalik na muzeje i galerije sa umetničkim delima - mozaici, skulpture, slike, portreti, ornamenti, mermerni stubovi... Slobodno vreme u kojem predlažemo šetnju Ulicom umetnika i boema - Novi Arbat. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: MOSKVA
Doručak. Fakultativni obilazak Kremlja- bivše rezidencije ruskih careva, predsednička palata, zgrada Senata, zvonik Ivana Groznog,... mogućnost prisustvovanja smeni carske straže u Kremlju, poseta Patrijaršijskoj palati i obilazak crkava, kao što su: Uspenska i Arhangelska, Car-top - nastao u XVI veku, težak 40t, Car-zvono - najveće na svetu, teško 202t, visoko 6,14 metara. Večernja Moskva sa reke - fakultativna vožnja ekskluzivnim brodom - restoranom „Radisson“. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: MOSKVA - SERGIJEV POSAD
Doručak. Fakultativni izlet u Sergijev Posad, bivši Zagorsk i poseta Trojstvu: Lavra Svetog Sergija (XIV v.) u kojoj su pohranjene mošti prepodobnog Sergija Radonješkog, koje se mogu celivati i uz blagoslov posetiti i osetiti blagodeti izvora lekovite vode, Manastir i Muzej. Ovaj veličanstveni i Bogom dati prostor je dugi niz godina bio rezidencija ruskog patrijarha, jedan je od najčuvenijih i najstarijih ruskih manastira, na čijoj teritoriji se nalazi Pravoslavna Akademija. Fakultativna poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećenog ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i oslikava jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: MOSKVA - SANKT PETERBURG
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do želežničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg, savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg. Panoramsko razgledanje nekadašnje prestonice stare Rusije, Sankt Peterburg-a (Lenjingrad-a) koji je jedan od najlepših gradova sveta sa preko pet miliona stanovnika. Smešten je na obali Finskog zaliva i delti reke Neve, popularnog naziva “Severna Venecija”, jer se nalazi na 65 kanala i 45 ostrva: Nevski prospekt, Kazanjski Sabor (sada Saborna crkva u kojoj se nalazi čudotvorna ikona Kazanske Majke Božje koja je spasila tadašnji Lenjingrad u vreme strašne 900-dnevne blokade), zgrada Admiraliteta, Dvorski trg, Bronzani konjanik (spomenik Petru I), Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Hram Spasa na krvi (podignut u čast cara Aleksandra II, koji je ubijen upravo na tom mestu), Smolenski Sabor, Isakijevski sabor (bez ulaska u objekte). Transfer u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

5 dan: SANKT PETERBURG - PETERHOF- PUŠKIN
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Peterhof, letnju carsku rezidenciju, koja svojom lepotom, veličinom i raskoši ne zaostaje za čuvenim pariškim Versajem. Nalazi se na obali Baltičkog zaliva, 34km od St. Peterburga. Grad parkova, dvoraca i fontana. Obilazak dvorca, Gornjeg i Donjeg vrta sa čuvenim fontanama (150 fontane sa 4 kaskade) i 250 pozlaćenih skulptura sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Povratak u Sankt Peterburg. Fakultativni zlet u Carsko Selo - Puškin (29 km od St. Peterburga), letnju rezidenciju Ekaterine Velike, sa 3 parka na površini od 600ha i preko stotinu arhitektonskih ostvarenja. Obilazak raskošnog baroknog Letnjeg dvorca (čuvena Ćilibarska dvorana obnovljena za tristotu godišnjicu od osnivanja Sankt Peterburga) i parka Ekaterine Velike. Mogućnost organizacije ručka u restoranu sa tipičnom ruskom kuhinjom i nacionalnom muzikom. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: SANKT PETERBURG
Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio naziv „Severna Venecija“. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštvo kanala, ostavlja jedinstveni utisak i sećanje.Fakultativni obilazak Petropavlovske tvrđave, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vreme. Fakultativno noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova, do pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada, doći će se posle kraćeg noćnog panoramskog razgledanja grada. Povraćaj u hotel. Noćenje.

7. dan: SANKT PETERBURG - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni obilazak Ermitaža, jednog od najvećih muzeja na svetu, inače, bivšeg Zimskog dvorca - rezidencije ruskih careva. Ekaterina II je 1764. godine kupila 225 slika holandskih i flamanskih majstora i napravila prvu kolekciju Ermitaža. U Muzeju se nalazi više od 3 miliona eksponata, remek-dela čuvenih slikara, kao što su: Leonardo da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso, Ticijan, Van Gog... Ermitaž je smešten u 5 zgrada: Zimski Dvorac, u kojem je sačuvano mnogo veličanstvenih enterijera, Mali Ermitaž i Stari Ermitaž (zgrade koje su izgrađene u vreme Ekaterine II za njenu kolekciju slika), Novi Ermitaž (sagrađen je u vreme cara Nikolaja). Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma “Pulkovo”. Let za Beograd po redu letenja. Dolazak u Beograd. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA:  638€ 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
* Avio-prevoz (ekonomska klasa) Beograd-Moskva i Sankt Peterburg-Beograd;
* Prevoz vozom Sapsan Moskva-Sankt Peterburg;
* Transfere prema programu;
* Smeštaj na bazi 3ND u hotelu sa 4* u Moskvi i 3ND u hotelu sa 4* u St. Peterburgu u 1/2 i 1/2+1 sobama, doručak-kontinentalni ili bufet;
* Panoramska razgledanja po programu;
* Usluge turističkog vodiča-pratioca;
* Organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
* Prevoz od i do aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu;
* Aerodromske takse cca. 125 €-podložne su promeni i plaćaju se u Agenciji prilikom prijave - uplate akontacije za aranžman;
* Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i objekte: Sergijev Posad 40€, Kremlj 55€* (Teritorija, 2 Saborne crkve i Oružana palata), Muzej kosmonautike 30€ krstarenje rekom Moskvom 35€, obilazak moskovskog metroa 10€, Ermitaž 40€, Vožnja kanalima i Nevom 30€, Puškin (Carsko selo) 55€*, Peterhof 45€, Isakijevski sabor 25€;
* Doplatu za jednokrevetnu sobu 155€ ;
* Osiguranje pružanja pomoći za vreme putovanja i boravka u inostranstvu u visini pokrića max. 30.000€ po uslovima i cenovniku Osiguravajuće kuće;
* Osiguranje od dopunskih rizika u visini pokrića max. 30.000€ po uslovima i cenovniku Osiguravajuće kuće;
* Sve obavezne takse vezane za boravak i hotelski smeštaj (˃1€ osoba/dan);
* Sve ostale pansionske i vanpansionske usluge, koje nisu predviđene programom putovanja;
* Individualne troškove.

OPISI HOTELA:
Hotel Delta 4*, Moskva
www.izmailovo.ru
Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (pešačenjem od hotela 25-30 min), što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

Hotel Pulkovskaya 4*, Sankt Peterburg www.parkinn.ru
Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu sa centrom. Metro stanica je u neposrednoj blizini, što daje mogućnost da se bez mnogo napora stigne do glavnih znamenitosti grada.  U sadržaju hotela su restorani: pivni, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake veceri; japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.

 NAPOMENE:
*) Prijavljivanje i plaćanje izleta u Puškin (Carsko selo) i Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana! Na licu mesta nije moguće!
* Program je rađen na bazi minimum 25 putnika koji su platili punu cenu aranžmana!
* Za svaki fakultativni izlet potrebno je najmanje 15 osoba koje su platile punu cenu fakultative, u protivnom, cena fakultativnih izleta po osobi mora biti uvećana ili izlet ne može biti realizovan!
* Za broj prijavljenih putnika ispod 15, fakultativni program će se realizovati javnim prevozom, metroom!


Organizator putovanja: Stephany World Travel, Licenca OTP 48/2015.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja.
Upoznajmo svet zajedno!