Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Svetozara Miletića
NS, Vojvodina
Serbia

+381 21 424 144

Turistička agencija Novi Sad – Stephany World Travel

Turistička agencija Stephany World Travel vas vodi na najlepše destinacije sveta. Kliknite na dugme Destinacije u meniju i pronađite putovanje po svojoj meri. Rezervaciju možete izvršiti putem sajta na stranici Rezervacije popunjavanjem rezervacionog formulara, telefonskim pozivom ili dolaskom u jedno od naših predstavništava.

Provedite nezaboravne dane na proverenim plažama, u najlepšim i najinteresantnijim primorskim mestima, probajte specifične specijalitete poznatih svetskih kuhinja, upoznajte druge kulture, družite se sa lokalnim stanovništvom i steknite nove prijatelje. Nezaboravna letovanja, romantični vikendi i zimovanja su samo mali deo od našeg širokog asortimana. Ono po čemu se naša agencija posebno ističe, je organizovanje putovanja na daleke i egzotične destinacije na kojima stiče fascinantan i neponovljiv doživljaj.

Poverite organizovanje Vašeg putovanje turističkoj agenciji iz Novog Sada, Stephany World Travel. Sigurnost i kvalitet usluga garantuju Vam 24 godine postojanja.

Destinacije

Turistička agencija Stephany World Travel Vas vodi na najlepše destinacije sveta. Letovanje 2018: Letovanje Španija, Letovanje Grčka, Letovanje Turska, Letovanje Egipat i Letovanje Tunis. Putovanja u evropske gradove: Pariz, Lisabon, Madrid, Beč, Budimpešta, Malaga...

Putovanje u Prag

Putovanje u Prag
Putovanje u Prag
Putovanje u Prag
Putovanje u Prag
Putovanje u Prag
Putovanje u Prag

Putovanje u Prag

from 75.00

Jesen 2018./ Zima 2018.
6 dana, autobus

Prag-krstarenje Vltavom-Karlove Vari-Drezden-zamak Karlštajn/zamak Šternberg

Stephany World Travel Vas vodi na putovanej u Prag, grad star preko hiljadu godina. Od srednjeg veka imao je titulu jednog od najlepših gradova sveta i zato se naziva „Zlatnim“ ili „Gradom sa sto tornjeva“ (iako ih u Pragu ima oko 500). Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika. S’jedne strane Karlovog mosta, iznad Vltave se nalazi Praški dvorac, a sa druge strane Stari Grad. To je galerija svih umetničkih stilova. Nigde na svetu ne postoji toliko kubističkih građevina (početak 20 veka), kao u Pragu. Zato zajedno krenimo da upoznamo i osetimo čari ovog prelepog grada. Ako ste radoznali i uvek spremni za nove stvari – ovo ne smete da propustite!

Period:
Quantity:
Rezerviši

PUTOVANJE U PRAG

Prag – krstarenje Vltavom – Karlove Vari – Drezden - zamak Karlštajn/zamak Šternberg

1. dan BEOGRAD - NOVI SAD
Polazak iz Beograda oko 07:00 časova sa perona glavne  autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 08:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Dnevna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu. Dolazak u Prag u kasnim večernjim časovima, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan PRAG - KRSTARENJE VLTAVOM
Doručak. Nakon doručka obilazak Praga: Hradčani - praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Potom razgledanje centra grada: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan PRAG - KARLOVE VARI - PRAG
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora, prelepe ruske crkve… U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. dan PRAG - DREZDEN - PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg veka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. I početkom 20. veka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, deo nekadašnih gradskih zidina, Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan PRAG - ZAMAK KARLŠTAJN - PRAG
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Karlštajn iz XIV veka, u kome je bila rezidencija kralja Karla IV i u kome se čuva replika krune čeških kraljeva. Nakon obilaska povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Srbiji.

6. dan NOVI SAD - BEOGRAD
Dolazak u Novi Sad i Beograd (na dolazne perone) u prepodnevnim časovima. (Kraj usluga)

Cene prag jeftino

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
* prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom);
* smeštaj u Pragu (4 noćenja sa doručkom - švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama;
* obilaske prema programu (Prag - Hradčani i pešačko razgledanje centra grada);
* troškove organizacije i vođenja aranžmana;
* usluge licenciranog pratioca grupe;
* peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS ).

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
* međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) - 7€ (osobe od 18 – 69 god.), 5€ (deca od 0 meseci - 17,99 god.), 13€ (osobe od 70 - 84 god.);
* Osiguranje od otkaza ili prekida turistickog putovanja. Placa se u iznosu od 2% od ukupne cene aranzmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
* ulaznice i fakultativne izlete

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu ( stanični vaučer).

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): Karlove Vari - 25€ odrasli / 15€ deca, Zamak Karlštajn/Šternberg (sa ulaznicom) - 20€ odrasli / 10€ deca, Vožnja brodom Vltavom - 10€ odrasli / 5€ deca, Drezden - 30€ odrasli / 20€ deca.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana

POPUSTI:
* deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
* deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
* treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

SOPSTVENI PREVOZ:
NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ.
Pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemlje. Postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji).

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Smeštaj je u Pragu (Češka) u hotelu sa 3. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta:
* Hotel KRYSTAL 3* - www.ubytovani-hotel-krystal.cz 
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, ima restoran, bar i parking. Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV-om i telefonom. Doručak je kontinentalni švedski sto.
* Hotel A&O Metro Strizkov 3* - https://www.aohostels.com/de/prag/praha-metro-strizkov/
Hotel se nalazi na par minuta hoda do metro stanice kojim se veoma lako stiže do centra grada. Hotel poseduje restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV. Doručak – kontinentalni švedski sto.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):
NOVI SAD - polazak sa parkinga kod Lokomotive.
OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd - Novi Sad - Horgoš (granica sa Mađarskom)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
* 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja.
* 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 % po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:
Za polaske od 01.01. do 01.02.2018…………...……......…….15.02.2018.
Za polaske od 01.02. do 01.04.2018…………...……......…….15.06.2018.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2018……….…………....…….15.08.2018.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2018……….…………....…….15.12.2018.
Za polaske od 01.10. do 01.02.2019……………....…………..15.04.2019.
platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express).
* 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva.
* 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, Master i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Viva. * * potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put.

OPŠTE NAPOMENE:
Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska.
Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Viva obeleživačima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona).
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 - 8 nedelja unapred.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Cenovnik za Prag ( Sezona 2018, autobus, 6 dana) br.6 od 01.06.2018.


Organizator putovanja Turistička agencija VIVA, licenca OTP 107/2016.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Turističke agencije VIVA.