Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Svetozara Miletića
NS, Vojvodina
Serbia

+381 21 424 144

Turistička agencija Novi Sad – Stephany World Travel

Turistička agencija Stephany World Travel vas vodi na najlepše destinacije sveta. Kliknite na dugme Destinacije u meniju i pronađite putovanje po svojoj meri. Rezervaciju možete izvršiti putem sajta na stranici Rezervacije popunjavanjem rezervacionog formulara, telefonskim pozivom ili dolaskom u jedno od naših predstavništava.

Provedite nezaboravne dane na proverenim plažama, u najlepšim i najinteresantnijim primorskim mestima, probajte specifične specijalitete poznatih svetskih kuhinja, upoznajte druge kulture, družite se sa lokalnim stanovništvom i steknite nove prijatelje. Nezaboravna letovanja, romantični vikendi i zimovanja su samo mali deo od našeg širokog asortimana. Ono po čemu se naša agencija posebno ističe, je organizovanje putovanja na daleke i egzotične destinacije na kojima stiče fascinantan i neponovljiv doživljaj.

Poverite organizovanje Vašeg putovanje turističkoj agenciji iz Novog Sada, Stephany World Travel. Sigurnost i kvalitet usluga garantuju Vam 24 godine postojanja.

Magazin

Stephany World Travel | Magazin | Pročitajte zanimljivosti iz celog sveta u Magazinu Stephany World Travel-a. Uz sve to dobićeš i dosta korisnih saveta koji će ti pomoći prilikom kako odabira putovanja tako i organizovanje istog
Od nalaženja jeftinih avio karti, do izbora dobrog smeštaja kao i odgovaraćujeg osiguranja do sadržaja na destinacija koje ne biste smeli da zaobiđete. Stay tuned!

Stari Tomas – Talin

Strahinja Lekic

„Mama, gde je Stari Tomas?“ bilo je pitanje na koje većina roditelja koji su živeli u Talinu u Estoniji u 15. veku nije imala pravi odgovor. Tokom celog srednjeg veka, a naročito u zlatna vremena trgovačkog saveza Hanze, kojem je pripadao i slobodan grad Talin, nemački plemići su organizovali viteške igre na kojima bi odmeravali svoje umeće u raznim disciplinama. Najpoznatije igre su bile mačevanje i gadjanje samostrelom. Trofej najboljeg mačevaoca ili strelca je bio najprestiznija nagrada kojom bi bogati lordovi mogli da se hvale u krčmama dok jedu rebarca i ispijaju crno vino. Na jedan takav turnir krajem 15. veka prijavio se i Mali Tomas. Iako nije bio iz plemićke trgovačke porodice, mali Tomas je prirastao za srce svom lordu koji je odlučio da ga mimo pravila, prijavi na turnir. Na iznenadjenje svih prisutnih, Mali Tomas je pokazao neverovatno umeće i veštinu pogadjavši..

Read More

Krakov – Legenda o Zmaju

Strahinja Lekic

Smok Vevelski bio je zmaj koji je živeo u pećini ispod brda Vavel na mestu oko kojeg se izgradio Krakov. Smok je imao sedam glava, bljuvao je vatru i sejao je strah medju ljudima koji su živeli u njegovoj blizini. Uništavao je kuće, spaljivao je šume i useve, uzimao je seljacima stoku, a ponekad i njih same. Kralj Krakus odlučio je da baš na tom mestu podigne Krakov. Krakus sagradio palatu na brdu Vavel, a tačno iznad zmajeve pećine. Zmaj nije doživljavao kralja kao svoju pretnju, tako da je nastavio da teroriše seljake i da uništava Krakov. Jedini način da se zmaj smiri bio je da mu se jednom mesečno prinese žrtva, a zmaj je najviše voleo da jede mlade devojčice device. Ljudi su bili očajni, ali nisu imali izbora. Morali su da zaśtite imanja, porodice i Krakov. Sve ovo nemoćno je gledao Kralj Krakus i pitao se kako da konačno ubije zmaja i oslobodi Krakov i njegove stanovnike ovih patnji. Krakus je imao ćerku Vandu..

Read More

Talin – Bratstvo Crnoglavih

Strahinja Lekic

Tokom noći svetog Djordja negde izmedju 1343. i 1345. godine došlo je do velikog ustanka nehrišćnaskih Estonaca, protiv sve većeg broja hrišćana i ostalih stranaca, a pozornica ustanka bio je srednjevekovni Talin. Grupa stranih trgovaca se udružila u bratsvo u nameri da odbrane svoju slobodu i pravo na veru – ovo udruženje nazvano je Bratstvo Crnoglavih. Strani trgovci koji nisu poslovno vezani za Talin, trgovci koji su stranci, a imaju svoje predstanvništvo u Talinu i trgovci kojima je mesto prebivališta Talin, ali su neoženjeni imali su pravo da pristupe ovom bratsvu koje se polako pretvaralo u bratsvo vitezova. Od polovine 14. veka pa sve do 20. Crnoglavi su imali su svoja predstavništva u centrima najznačajnih gradova širom Evrope. Njihov uticaj i moć narasli su do te mere da su imali glavnu reč u formiranju politike baltičkih zemalja. Crnoglavima je mesto osnivanja Talin gde su doneli i svoj prvi statut koji obavezuje..

Read More