Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Svetozara Miletića
NS, Vojvodina
Serbia

+381 21 424 144 +381604241440

Turistička agencija Novi Sad – Stephany World Travel

Turistička agencija Stephany World Travel vas vodi na najlepše destinacije sveta. Kliknite na dugme Destinacije u meniju i pronađite putovanje po svojoj meri. Rezervaciju možete izvršiti putem sajta na stranici Rezervacije popunjavanjem rezervacionog formulara, telefonskim pozivom ili dolaskom u jedno od naših predstavništava.

Provedite nezaboravne dane na proverenim plažama, u najlepšim i najinteresantnijim primorskim mestima, probajte specifične specijalitete poznatih svetskih kuhinja, upoznajte druge kulture, družite se sa lokalnim stanovništvom i steknite nove prijatelje. Nezaboravna letovanja, romantični vikendi i zimovanja su samo mali deo od našeg širokog asortimana. Ono po čemu se naša agencija posebno ističe, je organizovanje putovanja na daleke i egzotične destinacije na kojima stiče fascinantan i neponovljiv doživljaj.

Poverite organizovanje Vašeg putovanje turističkoj agenciji iz Novog Sada, Stephany World Travel. Sigurnost i kvalitet usluga garantuju Vam 24 godine postojanja.

Priče iz Španije - Kolumbo

Magazin

Stephany World Travel | Magazin | Pročitajte zanimljivosti iz celog sveta u Magazinu Stephany World Travel-a. Uz sve to dobićeš i dosta korisnih saveta koji će ti pomoći prilikom kako odabira putovanja tako i organizovanje istog
Od nalaženja jeftinih avio karti, do izbora dobrog smeštaja kao i odgovaraćujeg osiguranja do sadržaja na destinacija koje ne biste smeli da zaobiđete. Stay tuned!

Priče iz Španije - Kolumbo

Biljana

Letovanje Španija

Kolombo je rođen u Đenovi. Otac mu je bio krčmar, a ta krčma se nalazila upravo u Đenovskoj luci. Tako da su glavni gosti bili mornari koji su verovatno i doprineli da Kolumbo ceo svoj život posveti morima i okeanima. Još kao dete, doživeo je brodolom ali to ga nije sprečilo da se posveti moreplovstvu.

Već se znalo da je Zemlja okrugla i glavni projekat Kolumov je bio da pronađe zapadni put za Indiju. Kako u Đenovi niko nije ozbiljno shvatao Kolumba, on odlazi u Portugaliju. Čak se ženi portugalkom, ali u to vreme je bilo mnogo boljih moreplovaca u Portugaliji od Kolumba. Novac za svoju ekspediciju dobija od Španske kraljice Izabele i u njenoj službi otkriva novi kontinet iako toga nije bio svestan. U srcu mu je zauvek ostala Đenova i zato se možda skulptor Rafael Atché odlučuje da postavi Kolumba tako da njegova ruka pokazuje u pravcu Đenove.

Ako putujete sa nama u Španiju sa jednim ili dva usputna noćenja. Organizujemo izlet posete Barseloni i tom prilikom saznaćete više o Kolumbovom spomeniku.