Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Svetozara Miletića
NS, Vojvodina
Serbia

+381 21 424 144 +381604241440

Turistička agencija Novi Sad – Stephany World Travel

Turistička agencija Stephany World Travel vas vodi na najlepše destinacije sveta. Kliknite na dugme Destinacije u meniju i pronađite putovanje po svojoj meri. Rezervaciju možete izvršiti putem sajta na stranici Rezervacije popunjavanjem rezervacionog formulara, telefonskim pozivom ili dolaskom u jedno od naših predstavništava.

Provedite nezaboravne dane na proverenim plažama, u najlepšim i najinteresantnijim primorskim mestima, probajte specifične specijalitete poznatih svetskih kuhinja, upoznajte druge kulture, družite se sa lokalnim stanovništvom i steknite nove prijatelje. Nezaboravna letovanja, romantični vikendi i zimovanja su samo mali deo od našeg širokog asortimana. Ono po čemu se naša agencija posebno ističe, je organizovanje putovanja na daleke i egzotične destinacije na kojima stiče fascinantan i neponovljiv doživljaj.

Poverite organizovanje Vašeg putovanje turističkoj agenciji iz Novog Sada, Stephany World Travel. Sigurnost i kvalitet usluga garantuju Vam 24 godine postojanja.

Priče iz Španije -Salvador Dali

Magazin

Stephany World Travel | Magazin | Pročitajte zanimljivosti iz celog sveta u Magazinu Stephany World Travel-a. Uz sve to dobićeš i dosta korisnih saveta koji će ti pomoći prilikom kako odabira putovanja tako i organizovanje istog
Od nalaženja jeftinih avio karti, do izbora dobrog smeštaja kao i odgovaraćujeg osiguranja do sadržaja na destinacija koje ne biste smeli da zaobiđete. Stay tuned!

Priče iz Španije -Salvador Dali

Biljana

el-salvador-dali-889515_1920-min.jpg

Salvador Dali je rođen u jednom malom mestu Kadakes pored Figuearasa kao treće dete. Otac mu je bio slikar ali ne nešto posebno uspešan, mada je od njega verovatno nasledio tu umetničku notu. Pohađao je akademiju u Madridu ali je nikada nije završio. Govoreći da on od tih profesora nema šta da nauči. Po svaku cenu istrajava da upiše akademiju u Parizu. Nikad je nije upisao, ali boravak u Parizu je veoma uticao na njegov dalji rad. Bio je jedan od najekscentričnih umetnika XX veka. Kako po svojim delima tako i po svojim izjavama. Sve što je do tada bilo avangarda palo je u vodu. Tvrdio je da je on reinkarnacija njegovog brata koji je umro vrlo mlad. Govorio je, da je razlika između njega i nadrealista u tome što je jedino on nadrealista. Izjavio je da su slikari glupi, a da je on ustvari pisac, jedina knjiga koju je napisao je „Ja genije – Salvador Dali“. Posle požara otkupio je zgradu bivšeg bioskopa u Figerasu i od nje napravio muzej.

U njegovom opusu imamo dosta kompozicija (dela složena iz više elemenata) gde je kao delove kompozicije stavljao i dela najvećih umetnika (Mojsije, Mikelanđelo). Za muzej Salvadora Dalija možemo da kažemo da je pravo umetničko delo odnosno kompozicija složena od mnogo elemenata.

Agencija Stephany World Travel organizuje izlet u Figuearas i muzej Salvadora Dalija. Provedite sa nama leto u Španiji, a u ponidi su vam aranžmani sa jednim ili dva usputna noćenja.